Leírt gondolataim

Mily furcsa is a világ! (2)

Előre bocsátom, senkiben sem szeretném egy érzelem nélküli robotember benyomását kelteni magamról, s e történet alapja talán még igaz is lehet, ám amint e számtalan sebből vérző cikket végigolvastam, szinte forrni kezdett a vérem! 

Az írásban ez áll: 

a másik két gyerek segítségével próbálta feltolni a meredek lépcsőkön a babakocsit. Még nem jutottak fel az első lépcsőfokra sem, amikor becsukódott az ajtó.” 

Mi ez, ha nem ellentmondás? Hogyan képes egy anya két gyerekével, felfelé tolni a lépcsőn egy babakocsit? Egyáltalán a vonat lépcsőjéről van szó? Azokról, melyeken akkora a fokok közti különbség, hogy még gyalog is nehéz lépni rajtuk ? Ha felfelé tolta, akkor már feltételezhető módon, a lépcsőn tette ezt, s nem értem, hogy nem csukta oda Őket a bezáródó ajtó! 

Aztán:

„– Nagyon sírtam, amikor elindult a vonat, azt hittem, örökre elveszítem anyát – mesélte a Blikknek a kislány. –” 

Hát, lehet kissé lemaradtam az egyedfejlődés során, de nem valószínű hogy éppen így fogalmaz egy hét éves kislány, ha csak nem újságíró őstehetség, aki ügyesebben használja a szavakat, mint a cikk írója. 

Nézzük tovább!: 

„Az ajtó mögött hallottam, hogy anya kiabál, de nem mertem volna leszállni. Aztán amikor megint megállt a vonat, egy bácsi kintről kinyitotta az ajtót. Azt mondta, menjek vele, visszavisz anyához..

„Már megint ezek a fránya, jól megalkotott mondatok! 

Végezetül: 

„Kiderült, hogy végignézte az állomáson zajló drámát, egyből a kocsijába pattant, és padlógázzal a vonat nyomába eredt, amit a következő állomáson be is ért.”

Túl azon, hogy cseppet sem szeretném a megmentő szerepét kisebbíteni, mégis eléggé valószínűtlen számomra, hogy hősünk, az Amerikai western filmekből már ismert, a sínek mellett párhuzamosan haladó úton, a modern kornak megfelelve nem lóval, de autóval robogott el gond nélkül a következő állomásra úgy, hogy sem sorompó, sem kereszteződés nem állta útját! Remélem, a történet Hitetlen Tamás módjára kivesézett sorai, nem vetnek vissza senkit a lájk gombok észvesztő nyomkodásától, de amennyiben megengedik, a BLIKK szenzációhajhász cikkeit illetőn én, a továbbiakban sem teszem azt!

Még szintén kedvelheted...